Naturlig kost – maten vi är designade för!

Naturlig kost är mat som på mormors tid! Näringsriktig, mättande mat som gör dig pigg, mätt och välmående.

I dagens samhälle utsätts våra kroppar för ständiga utmaningar. Föroreningar, tillsatser, utarmade jordar och industrialiserad matproduktion både tillför skadliga ämnen och minskar de näringsämnen som maten innehåller. Stress, fysisk inaktivitet och felaktig kost påverkar både kroppens förmåga att ta upp näring och att stå emot de utmaningar den dagligen utsätts för.

Genom att välja Naturlig kost, tillföra ett lagom mått av fysisk aktivitet, sova gott och ge dig själv möjligheter till avspänning, rekreation och återhämtning, förbättrar du dina möjligheter till ett rikare liv.

kosten

Naturlig kost utgår från näringsfysiologi, evolutionen och sunt förnuft. Det är enkelt – ät när du är hungrig, sluta när du är mätt. Med kött, fisk, fågel, ägg, grönsaker som växer ovan jord och naturliga fetter som smör, kokosfett och grädde lagar du enkelt god och näringsrik mat. Genom att undvika kolhydrater i stor mängd håller du ditt blodsocker på en jämn nivå, och undviker den för kolhydratätare så vanliga eftermiddagskoman och håller dig mätt och pigg ända till kvällen.

Du som är diabetiker vet vilka problem det kan vara att hålla blodsockret jämnt – med Naturlig kost håller du blodsockerkurvan på en låg, jämn nivå. Har du magproblem eller lider av värk, kan Naturlig kost hjälpa dig till ett bättre liv.

Du blir inte fet av fett – lika lite som du blir grön av grönsaker! Om du lider av övervikt, så har du kanske försökt banta förut. Då vet du att de flesta bantningsmetoder hjälper för stunden, men när du sedan återgår till din vanliga kost, kommer kilona ovillkorligen tillbaka. Bantningsmetoder är oftast baserade på kalorireduktion. När du drastiskt drar ner på kalorierna tappar du i vikt, samtidigt som kroppen börjar ställa in sig på svält! När du sedan ökar på kalorierna igen, går du upp i vikt, ofta lite mer än du gick ner – kroppen har ju nyss befunnit sig i svält, och vill lagra för kommande kristider!

Det här är inte en bantningsmetod. Det är inte en modediet som du tar till för en viss tid. Det är en anpassning av din kost och din livsstil för att ge välmående livet ut. Du äter mat rik på de vitaminer och mineraler som stödjer och stärker ditt immunförsvar och dina hormonella funktioner, lindrar inflammationer och stabiliserar ditt blodsocker. Mitt mål är att ge dig en kost som ger dig det bästa av ditt liv och din livssituation. Om du behöver gå ner i vikt, så vill jag ge dig möjligheter att behålla din trivselvikt, när du nått den. Om du har andra hälsoproblem, så vill jag se till att du hittar ditt bästa välmående, eller i värsta fall känner dig mycket bättre. Jag hjälper dig göra en varaktig kostförändring för resten av livet. Varför återgå till den kost som gjorde dig sjuk, när du äntligen blivit frisk?

*OBS FÖR DIABETIKER* Mindre kolhydrater i kosten minskar behovet av insulinsprutor. Att ta samma dos som tidigare riskerar ge blodsockerfall. Doserna behöver vanligen sänkas påtagligt. Diskutera det med din läkare eller diabetessköterska om du själv inte känner dig säker på doseringen.

Här nedan är en länk till en folder som kan skrivas ut – en perfekt introduktion till LCHF!

LCHF-för-nybörjare-2013